Saturday, June 16, 2012

Preparing for fall beer production, barley is harvested in Seya-Ku/Yokohama

Translated from the original article at: http://news.kanaloco.jp/localnews/article/1206150009/

June 15, 2012
Cutting down barley to be used for beer = Seya Ward, Yokohama City

On the 14th, at the Iwasaki Farm of Seya-Ku, Yokohama City, barley meant for beer was harvested. The work of threshing and stockpiling finished, the barley will make it's next appearance in the fall, having become beer.

Because of a favorable demand for beer, the farm doubled the land used for two rowed barley cultivation to 20 ares. On that day, father and son Eiichi (61) and Ryoichi (29) spent 5 hours harvesting the fully grown, 1 meter high stalks. After drying and packing it into sacks, it was shipped out to Yokohama Beer (Yokohama City, Naka Ward). After the fermentation and production period passes, it will go on sale in the fall as the Hama Lager brand of beer.


Original text:
瀬谷区で大麦刈り取り、秋には地ビールに/横浜
2012年6月15日

ビール用の大麦の刈り取り= 横浜市瀬谷区

横浜市瀬谷区の岩崎農園で14日、ビール用の大麦が刈り取られた。脱穀や仕込み作業を経て、秋には地ビールとなってお目見えする。

ビールの売れ行きが好調なこともあって、同園では昨年の倍にあたる約20アールの畑にビール用の二条大麦を栽培。岩崎良一さん(29)、英一さん(61)の親子はこの日、高さ約1メートル程度に成長した大麦を約5時間程度で収穫した。乾燥し、袋詰めした後、横浜ビール(横浜市中区)に出荷。発酵などの工程を経て、秋にも「濱麦ラガー」のブランドで売り出される。

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